Att bygga och underhålla webbplatser

Webbutveckling är processen att skapa, bygga och underhålla webbplatser. Den omfattar tekniska aspekter som kodning, programmering och konfiguration av nätverkssäkerhet samt kreativa element som användarupplevelse (UX) och design.

Typiska arbetsuppgifter för webbutvecklare är bland annat att träffa kunder för att diskutera deras behov, utforma och bygga webbplatser och se till att webbplatsen fungerar korrekt på alla enheter. De underhåller och uppdaterar också webbplatsen vid behov och testar och anpassar den i takt med att tekniken förändras.

Webbplatser är en viktig del av Internet, och många företag är beroende av dem för marknadsföring och försäljning. En kvalitativ, välkodad webbplats hjälper företag att konkurrera med större företag och locka till sig kunder. Arbetsgivare förväntar sig vanligtvis att webbutvecklare har en examen i datavetenskap eller ett relaterat område, även om en associerad examen ofta är tillräcklig för att få anställning. De som inte har en examen kan genomgå ett utbildningsprogram för att lära sig grunderna i webbutveckling.

Arbetsuppgifterna för en webbutvecklare varierar beroende på arbetsgivare, men de har alla ett gemensamt mål: att skapa webbplatser som uppfyller kundernas behov. Detta kan innebära att arbeta för kunder på frilansbasis eller som en del av ett internt team.

För att utveckla en webbplats använder utvecklare olika programmeringsspråk för att skriva den kod som gör det möjligt för webbläsare att visa innehållet. Dessa språk inkluderar HTML, CSS och JavaScript. Dessa kodningsspråk gör det möjligt för webbutvecklare att bygga webbplatser som ser bra ut på alla enheter och plattformar och som är lätta att navigera för kunderna.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att lära sig de färdigheter du behöver för att göra din egen webbplats. Oavsett om du precis har börjat eller om du vill fräscha upp dina kunskaper finns det många gratis och billiga onlinekurser att välja mellan.

Lär dig webbdesign och -utveckling med Boot Camps

Om du är nybörjare eller en erfaren utvecklare som letar efter nya sätt att utöka dina kunskaper är bootcamps för kodning ett bra alternativ. De ger strukturerad utbildning på kort tid och hjälper dig att utveckla de färdigheter du behöver för att bygga din egen webbapplikation.

Dessa program kan också vara ett utmärkt alternativ för yrkesverksamma som vill lära sig mer om specifika färdigheter inom webbutveckling, till exempel frontend- eller backend-utveckling. Dessa typer av program innehåller ofta praktiska övningar som gör att du kan öva dina nyinlärda färdigheter och utveckla en portfölj för potentiella arbetsgivare.

Kurser i webbutveckling från de bästa universiteten

Det finns ett brett utbud av webbutvecklingskurser online, varav många undervisas av universitetsprofessorer. Dessa onlinekurser kan vara ett utmärkt sätt att lära sig den senaste utvecklingen inom branschen och samtidigt få yrkescertifieringar som du enkelt kan visa upp i ditt CV och på LinkedIn.

Några av de bäst rankade kurserna finns hos Coursera. De samarbetar ofta med ledande universitet för att erbjuda program som leds av deras professorer och experter.

Kurserna är gratis att anmäla sig till och de har ett lättanvänt gränssnitt som gör det snabbt och smidigt att navigera. Dessutom kan du få expertfeedback på dina kodningsuppgifter och tester inom några dagar efter att du skickat in dem.

Funktioner av PHP-webbutveckling

PHP är ett skriptspråk med öppen källkod som kan bäddas in i HTML för att skapa dynamiska webbsidor. Det kan också användas för att interagera med databaser och bygga webbplatser som lagrar information.

Jämfört med andra programmeringsspråk är PHP lättare att lära sig och underhålla, vilket gör det tilltalande för såväl nybörjare som erfarna utvecklare som har arbetat med andra programmeringsspråk. Det är också plattformsoberoende och kräver ingen särskild programvara för att visa webbprogram i en webbläsare.

Skalerbarhet: Detta är en av de viktigaste funktionerna att ta hänsyn till när du väljer en teknik för webbutveckling, eftersom du vill att din webbplats ska växa med ditt företags behov. Med hjälp av PHP kan du enkelt skala din webbplats för att ta emot fler användare vid behov.

Säkerhet: En vanlig funktion i PHP är dess förmåga att kryptera data, vilket skyddar data och säkerställer att den inte kan stjälas eller nås utan auktorisation. Detta gör det till ett bra val för företag som hanterar känslig data eller information.

Förutom att vara en säker plattform är PHP också mycket skalbar. Detta är viktigt om ditt företag vill utöka sina tjänster eller lägga till nya produkter.

Det finns olika ramverk och bibliotek för PHP. Dessa kan göra utvecklingen mycket enklare och hålla koden modulariserad.

PPHP är också ett utmärkt språk för att skapa ett CMS. Många av de bästa innehållshanteringssystemen, inklusive WordPress, Drupal, Magento och PrestaShop, är skrivna i PHP eller bygger på ett ramverk som drivs av det.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Väckapplikationsutveckling är processen att bygga specifika Internetplattformar eller applikationer som använder en server-klient-programmeringsarkitektur.
  2. Dessa applikationer har vanligtvis korta utvecklingscykler och små team.
  3. Processen att utveckla en webbapplikation börjar med att upptäcka ett affärskoncept som svarar på en målgrupps problem.
  4. Det innebär också att skapa designarkitektoniska kalkylblad, välja en teknisk stapel, programmera och testa.

Varför ska du överväga en karriär inom WordPress-utveckling?

  • WordPress är en öppen källkodsplattform med ett aktivt community av utvecklare världen över.
  • De bidrar ständigt till att förbättra WordPress funktionalitet och prestanda.
  • WordPress-utvecklare är mycket skickliga på att skapa och implementera teman, plugins och anpassade funktioner som förbättrar funktionaliteten hos WordPress-webbplatser.
  • Det är en utmanande men ändå givande karriär som ger bra betalt och erbjuder anställningstrygghet..