Konferens på Engsholms slott

Knappt en timme från centrala Stockholm ligger det vackra Engsholms slott. Det är en anläggning med hotell, konferens och festvåningar. Bland annat är det vanligt med bröllop här på somrarna. För en del företag är det även ett självklart val vid konferens utifrån att det är nära stan – men ändå betydligt närmare naturen och lugnet.

Välj konferenslokal efter behov

På Engsholms slott finns totalt 15 konferenslokaler av olika storlekar. Den minsta är ett samtalsrum för bara två personer medan den största lokalen tar 85 personer. När en konferens bokas kan det därmed vara en fördel att uppge hur man tänkt att arbeta under konferensen. Är det ett par mindre grupprum som behöver bokas? Eller bara den stora samlingssalen? Oavsett vilket konferensrum som väljs bjuds det på en härlig slottsmiljö med vacker utsikt. Ta en kortare promenad i parken under lunchen eller hitta inspirationen vid havet. Finns behov av enskildhet bokas strandateljén eller Röda stugan. Därmed kan konferensen hållas helt själv genom att hela byggnaden bokas.

Certifierad av svenska möten

Engsholms slott är certifierad av Svenska Möten, ett företag som hjälper företag att hitta meningsfulla mötesformer. Denna certifiering innebär därmed att man uppfyller de krav som ställs på konferensanläggningar vilka just handlar om möten mellan människor.

Medveten meny

På slottet serveras ”medveten mat”. Med det menas att man medvetet tagit beslut att välja ingredienser och menyer som är bra för miljön och omgivningen. Ekologiska varor ligger nära till hands och kan närodlade produkter köpas så gör man det. De har även både KRAV-märkning och Svanen-märkning.
De tre punkter som de jobbar utifrån är därmed Ekologiskt, Etiskt och Nyttigt. Med ekologiska och närproducerade varor uppfylls första punkten. Genom att välja Fair Trade och hållbart fiske ligger fokus på etiken. Dessutom väljs produkter utan E-nummer i betydligt större grad än de med dessa tillsatser.

Att välja Engsholms slott för konferens handlar därmed inte bara om att välja en närliggande konferensanläggning med trevlig närmiljö. Det är också ett medvetet val om att sätta miljön i fokus. För företag som har en tydlig miljöprofil är det exempelvis viktigt att även konferens hålls på en anläggning med denna inriktning.